SUP


Hvad er SUP?

Er du på udkik efter en interessant hobby, der tilmed er nem at lære? Er du til udendørs aktiviteter og gerne vil gøre noget aktivt, samtidig med at have det sjovt? Leder du efter en aktivitet, hvor du både kan hygge dig, men også øge spændingen og komme op på konkurrenceplan? Er du til en aktivitet, der kan gennemføres alene eller sammen med gode venner og familie? 

Kan du svare ja til bare ét af disse spørgsmål, så er SUP lige hvad du går og leder efter.

SUP, er en vandsport, der kommer fra rødderne af moderne surfing på Hawaii. Når du dyrker SUP, står oprejst på boards og ved at bruge en padle eller pagaj kan man drive sig igennem vandet. SUP er let tilgængelig for udøvere i alle aldre og på ingen måde svært at lære. SUP er en af de hurtigst voksende udendørs aktiviteter i verden. Det er en fabelagtig måde at undersøge naturen på, forbedre sin kondition eller nyde tid med venner og familie. 

SUP er en afart af traditionel surfing. I stedet for at ligge på surfbrættet og padle med armene for at komme ud til de store bølger, tillader SUP at man kan stå på brættet og med pagajen padle ud. Efter ankomst til de høje bølger, padler og styrer du med SUP padlen, for at fange en bølge.

Hvor skal man stå på SUP?

Med et oppusteligt board, er det muligt at tage til Gardasøen eller generelt med på ferie. Så har du sikret underholdningen. Men skulle det være i Danmark, er der jo stranden. Der foreligger ingen restriktioner for brugen af disse på offentlige strande. De mere hardcore surfere, tager gerne til Hvide Sande – eller Cold Hawaii for at prøve deres boards af. Det er helt op til dig, dine evner og tro på dig selv. Rigtig mange bruger deres boards her hjemme på å’er, vandløb, fjorde, eller gode dage på standen, da dette flade og rolige vand giver fantastiske muligheder for at nyde vandet, en af de mange grunde til fladt vand er så brugt til SUP her hjemme, er det er meget familie og bruger venligt, så her kan man have børn, og hele familien med ud og nyde en helt fantastisk dag på vandet. 

SUP på flat vand

I 2007 kom begrebet paddle boarding, eller SUP på fladt vand frem og 12 måneder senere ramte de første touring boards markedet. Disse Touring SUP boards adskiller sig fra traditionelle SUP'er, da disse er designet således, at brættet giver mulighed for at glide på vandoverfladen og holde retningen lige som i en kano eller kajak, dermed er denne model også rigtig bruge til de mere afslappende ture, hvor du blot nyder vejret, og glider roligt igennem vandet på en dejlig og varm dag. Dette er den mest kendte udgave af SUP herhjemme, da det også er den der har de mindste krav til brugeren og er den nemmeste indgangsvinkel. Samtidig er den også meget børnevenlig. 

Husk dit SUP udstyr

Udover at skulle have dit nye SUP Board, så skal du overveje diverse ekstra udstyr. Først og fremmest skal du overveje at købe en svømmevest, sådan at hvis du skulle falde i vandet, så kan du holde dig oven vande i længere tid. Den tid skal selvfølgeligt bruges på at komme hen til dit board, og kravle op igen. Det medfølger i pakken en ankel snørre med velcro, til at forbinde dig med dit board. Dertil kunne du overveje et par lækre surf/badesko i neopren med skridsikker sål. På den måde vil du ikke så ofte glide, i kontakten med den våde overflade på boarded. Især på længere ture, er det en behagelig løsning. For at kunne komme ud i den danske sommer, der ofte er kendetegnet ved køligere dage, så et en våddragt også værd at overveje. På den måde kan dragten medvirke til at holde kroppen varm i længere tid, og du behøver ikke afslutte din tur alt for tidligt. Slutteligt kan et par neopren handsker også gøre turen mere behagelig, alt sammen er vigtige dele af udstyrs pakken til SUP men kort og godt kan du egentlig klare dig med bare at have et board, alle de andre tilføjelser giver dig blot mulighed for at forlænge SUP sæsonen og få flere timer på vandet

Det er sikkert at handle hos ShopDolphin.dk

Når du vælger at lægge din ordre hos ShopDolphin.dk, så kan du være sikker på, at vi er nemme at handle med. Først og fremmest så svarer vi på dine spørgsmål både via mail salg@shopdolphin.dk, via Chat (se nede i højre hjørne) eller på telefon +45 2757 7979. Derudover kan du forvente, at alle vores lagervarer er fremme hos dig indenfor fra dag til dag – og ellers kan vi hurtigt skaffe hjem fra fjernlageret. Og køber du tilmed for mere end 599,- kr., så leverer vi gratis til din nærmeste pakkeshop.