Våddragter


Våddragter

En våddragt er et helt fantastisk redskab der gør vandet meget mere alsidigt, vandet bliver lige pludselig ikke noget der er så afhængigt af hvilken temperatur hverken luft eller vand har, men pludselig noget man kan bruge en lagt større del af året. Der findes selvfølgelig et stort udvalg af forskellige våddragter så det er heller ikke selvsagt hvad der passer til dit behov. Derfor er det nemmest at starte med en ting ad gangen, først finde ud af hvor mange mm dragten skal være, dette er ofte afgjort af hvad den skal bruges til, men også temperaturen af vandet, og hvilke omgivelser der er tale om. Når du har styr på dette, så er det muligt du konstaterer at en enkelt våddragt ikke helt er nok, men der findes også modeller der er ret gode ”All Round” dragter. Næste step bliver at starte oppe fra, skal det være med eller uden ærmer, og hvis det skal være med, skal de så være lange eller korte. Derefter skal det undersøges om du ønsker lange eller korte ben, og efterhånden tegner der sig et billede af hvilken form for våddragt du har brug for. 

Våddragter til de mindste 

Våddragter er relevante fra børnene er helt små, de første våddragter, eller tit kaldet baby wraps starter helt ned i alderen fra 6 mdr. Derfor er våddragter til de mindste helt bestemt super relevante. Oftere er de mindste i familien markant mere følsomme overfor temperaturer end man er som voksen, og derfor er det ofte en rigtig god ide at have en dragt på de mindste i familien, da det simpelthen nemmere kan holde varmen hvis de er pakket ind. Det er ikke kun de helt små der findes dragter, men neopren dragter til unge eller børn, findes også i mange forskellige afskygninger. De har ofte mere end en enkelt funktion. Hos børn er den ene af funktionerne den samme som til babyer, nemlig at holde varmen, en dag ved vandet kan det sagtens lufte lidt, eller hvis man er våd, kan vejret godt lige pludselig føles noget køligere end mens man var tør. Derudover er der noget mere fart på de lidt stører børn, og ved vandet hvor der er liv og glade dage, er der rigtig vigtigt de er beskyttet mod solen, derfor har våddragten også ofte den funktion af den er UV afvisende, og kan derfor beskytte huden samtidig med at ungerne fyrer den af og har en fest i vandet eller omkring dette. 

Våddragter til voksne 

Når man skifter aldersgruppe, og går op og kigger på hvad en dragt til en voksen skal kunne, for den er relevant, så er der flere parametre der er relevante selvom man er blevet voksen. Et voksent menneske er ikke lige så sart overfor kulde som et barn, men med en våddragt, vil vandet blive et element der ikke kun er brugbart i sommerhalvåret, men faktisk næsten hele året, alt efter hvor tyk en neoprendragt der er tale om. Dragterne kan bruges til mange forskellige ting, noget af det mest kendte i nyere tid er for at kunne stå på SUP størstedelen af året. Men Open water svømning er også en sportsgren i rivende fremdrift, og derfor kommer der noget højere krav til en moderne våddragt da man skal kunne bevæge sig meget mere aktivt i den. Hele den verden der omfavner open water svømning er en verden for sig selv, og derfor også en kategori for sig selv. Langt de fleste våddragter om du skal bruge dem til SUP, svømning, sejlads, eller noget helt andet, så er de UV beskyttende, og vil derfor gøre en stor indsats for at beskytte din hud mod solens meget farlige stråler, som man nemt glemmer, når man er i vandets glæde. 

Køb alt svømmeudstyr hos ShopDolphin.dk

Står du og mangler svømmeudstyr, så er du landet det helt rigtige sted, ShopDolphin.dk har nemlig over 15 års erfaring med at sælge alt inden for svømmeudstyr, uanset hvad du står og mangler, så skal vi gøre alt hvad vi kan for at hjælpe dig. Findes varen ikke allerede på siden, kan du blot ikke finde den, eller kan du bare ikke se om den er på lager, så skal du endelig ikke tøve med at kontakte os, vi nyder at have kontakt med alle vores kunder og svarer gerne på alle former for tvivlsspørgsmål til oplevelser i eller omkring vandet. Du kan altid ring på +45 2757 7979 denne gør vi alt hvad vi kan for at svare så ofte som muligt, men ind i mellem kommer der dig lige en fragtmand og enten henter eller levere dejligt varer til alle vores kunder, og så er vi kort væk. Fanger du os ikke så smid endelig en mail på salg@shopdolphin.dk denne mail bestræber vi os på altid at besvare inden for 24 timer, uanset om det er søndag eller helligedag.